Förorten går in med spelarna på derbyt

22 barn och ungdomar går in med spelarna på Friends Arena innan derbyt mellan AIK och Djurgården på söndag kl 15:00. Inmarschen är en manifestation för det arbete som AIK och bostadsfastighetsbolaget D. Carnegie & Co bedriver för att utveckla bra aktiviteter för förorten. Det är också en manifestation för idrottens betydelse för förorten. 

Syftet med aktiviteterna är att ge unga meningsfull sysselsättning och förebilder. Och att utveckla några av Stockholms förorter. Det är första året som AIK Fotboll tillsammans med bolaget gör detta. Det har skett och sker under 2017 med genomförande av kostnadsfria fotbollsskolor och nattfotboll. Samarbetet är efter utvärdering tänkt att fortsätta under kommande år och utvecklas.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet hittills och ser att det har betytt mycket för till exempel de familjer som kanske inte har haft råd att skicka sina barn på fotbollsskolor och liknande läger. Vi ser detta som att vi gör en positiv samhällsinsats tillsammans med AIK Fotboll. Det är mycket glädjande för oss, säger Ulf Nilsson, VD på D. Carnegie & Co.

– Vårt gemensamma avtal sträcker sig över ett år, men det är viktigt att betona att vårt engagemang är långsiktigt. Förorten har redan haft alldeles för många kortsiktiga projekt. Verksamheter som får pengar under en kort tid och som sedan upphör. Den som vill hjälpa förorten måste göra det under lång tid. Idrott är förstås bara en liten del av lösningen. Ytterst handlar det om jobb, fungerande skolor och föräldrar som engagerar sig för barnens framtid, säger AIK Fotbolls VD Mikael Ahlerup.

För mer information vg kontakta: Björn Sundberg, D. Carnegie & Co, tel 070 -587 26 81.

Dela sidan